قیمت ها همیشه بالا نمیروند.
خرید و فروش مسکن همیشه یک سرمایهگذاری مطمئن شمرده میشود اما فجایع و رکودها باعث میشوند که کمی به آن بیشتر فکر کنید.
قیمت خانه معمولا در حال افزایش است اما رکود و یا پیش آمدن یک فاجعه طبیعی میتواند باعث کاهش آن شود.
بهدنبال رکود، ارزش خانهها بهدلیل تقاضای زیاد و عرضهی کم، در برخی مناطق افزایش مییابد اما در نقاط دیگر لزوما این اتفاق نمیافتد.
خریداران بالقوهی خانه نباید به روند کلی تمرکز کنند زیرا ممکن است قیمت بین شهرهای همسایه متفاوت باشد.
نرخ پایین وام مسکن تاثیر غیرمستقیم بر قیمت مسکن دارد چرا که خریداران مسکن ترجیح میدهند بدهی را قبول کند و با پرداخت قسط یک خانه داشته باشند.
همانطور که در نمودار مشاهده میکنید قیمت مسکن در آمریکا همواره در حال رشد بوده است. اما اگر رکود اقتصادی آمریکا را به یاد داشته باشید، در سال ۲۰۰۸ شاهد سقوط قیمت مسکن هستیم. پس از رکود اقتصادی ۵ سال طول کشید تا اواخر سال ۲۰۱۳ قیمت مسکن به میزان سابق خود بازگردد.
قیمت مسکن بهوضوح به محلی که قرار دارد وابسته است. حتی در هنگام سقوط بازار و بازگشت دوباره به اوج خود، محلهای که در آن مسکن معامله میشود کاملا اهمیت دارد. بهعنوان مثال خرید و فروش در شمال شرق آمریکا سقوط بیشتری را بهنسبت جنوب تجربه کرده است اما هنگامی که بازار دوباره در حال سرپاشدن بود، رشد بیشتری را نیز تجربه کرده است.
با توجه به آماری که وجود دارد، قیمت مسکن علاقه به رشد دارد. از آنجایی که نمیتوان پیشگویی کرد و از اتفاقات بد پیش از آن باخبر شد، بهتر است با دقت این سرمایهگذاری را انجام دهید. توصیه ما این است که اگر میتوانید مسکن بخرید بهتر است یک خانهی خوب بخرید.
اگر میخواهید در این خانه زندگی کنید بعید است که از آن سود نقدی مستقیمی ببرید اما اگر برنامهی فروش آن و خرید دیگری را داشته باشید ممکن است سود خوبی از آن نصیب شما شود.
اول از همه انگیزهی خود از خرید خانه را مشخص کنید، اگر میخواهید در آن زندگی کنید، بهتر است به خانهی خود به چشم سود و ضرر نگاه نکنید. اما اگر میخواهید از آن کسب درآمد کنید بهتر است یک استراژی خروج برای خود تعیین کنید. در این حالت شما باید با مسکن مانند یک سهم در بورس برخورد کنید. وقتی به قیمت مورد نظرتان رسید آن را بفروشید. و همیشه در خاطرتان باشد، قیمتها همیشه صعودی نیستند.
یکی از موفقیتها در همهی دورانها و همهی مکانها صاحب خانه بودن محسوب میشود. نشاندهندهی ثبات و امنیت است و یک سرمایهگذاری بلندمدت برای صاحب آن. طبق آمار موجود گرانترین خانههای موجود در سال ۲۰۲۰ در هنگکنگ قرار دارند که میانگین قیمت هر خانه در آن ۱.۲۵ میلیون دلار است. بعد از رکود اقتصادی ۲۰۰۸ در آمریکا، انتظار میرفت با شیوع کرونا قیمت مسکن مانند آن زمان کاهش یابد اما اینطور نشد. طبق آماری که وجود دارند قیمتها در فصل اول سال ۲۰۲۱ بهنسبت سال ۲۰۲۰، ۵.۵٪ تا ۲۸٪ افزایش داشتهاند. در این مدت بهعنوان مثال نیاز به مسکن افزایش داشت اما بهخاطر قرنطینه امکان تامین مسکن در همهجای دنیا دچار مشکل شد.
قیمت مسکن در سوییس، بهخاطر تقاضای مهاجران و سرمایهگذاران خارجی در این ده سال بیشترین رشد را داشته است. قیمت مسکن در آلمان با اقتصادی همواره در حال رشد نیز رشد قابل توجهی داشته است که البته ۱۲ درصد آن در سال ۲۰۲۰ بوده است. قیمت خانه در آمریکا با وجود افزایش در این سالها، طوری بوده است که حداکثر زمان فروش رفتن یک خانه در آن ۱ ماه بوده است. مجارستان یکی دیگر از کشورهایی است که مسکن در آن افزایش را تجربه کرده است و در عین حال کشوری است که تورم حداقل سالانه ۲.۵ درصدی را پشت سر گذاشته است. افزایش قیمت مسکن در پرتقال مدیون سرمایهگذاران خارجی است. بهعنوان مثال ۴۰ درصد خانههای لیسبون در تملک افرادی با ملیت غیرپرتقالی است.
در ۵ کشور از کشورهایی که در بالا ذکر شده است، صاحب خانه بودن به شما گواهی موقت حضور در آن کشور را میدهد. این در حالی است که پس از ۵ سال میتوانند این خانه را بفروشند، گواهی شهروندی کشور مقصد را دریافت کنند و در عین حال از فروش خانه سودی کسب کنند.
با دقت به تاریخچهی قیمت مسکن، اکثر افراد علاقه دارند یک خانه بخرند و در آن زندگی کنند، وام مسکن را بپردازند و وقتی زمان بازنشستگی شد به خانهای کوچکتر نقل مکان کنند و سودی از این راه حاصل شود.
منبع: The truth about real estate prices
Global housing market – statistics & facts
Which countries have property prices increased the most over the past 10 years
دیدگاهتان را بنویسید