در حال بارگذاری
سیکاس سپنتا
مسکن، بازارهای مالی و اوراق بهادار
menu
  • حساب شما
  • تماس با ما
  • بلاگ
    سیکاس سپنتا
    بازارهای مالی، اوراق بهادار و صکوک
  • حساب شما
  • بلاگ
  • تماس با ما
  • پیام در واتس اپ

هشت ترفند ساده برای پس‌انداز

هشت ترفند ساده برای پس‌انداز
فهرست عناوین

    گاهی اوقات سخت‌ترین مسئله در مورد پس‌انداز، شروع کردنش است. این راهنمای گام‌به‌گام می‌تواند در تهیه‌ی یک استراتژی ساده و واقع‌بینانه کمک کند؛ طوری که بتوانید برای تمام اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت‌تان پس‌انداز کنید.

    1. مخارجتان را ثبت کنید.

    در اولین قدم برای شروع پس‌انداز، بفهمید مخارجتان چقدر است. تمام هزینه‌هایی که دارید را ثبت کنید؛ از وسایل خانه گرفته تا هزینه‌ی قهوه و حتی انعام.

    بعد از ثبت مخارج، در دسته‌بندی‌هایی مثل بنزین، مواد غذایی و اجاره خانه مرتب کنید و مجموع مخارج هر دسته را جمع بزنید. از صورتحساب‌های حساب بانکی و کارت اعتباری برای اطمینان از دقت‌ محاسبه‌تان استفاده کنید. سعی کنید هیچ هزینه‌ای را از قلم نیندازید.

    نکته: با استفاده از یک نرم‌افزار مدیریت هزینه‌ی رایگان راحت‌تر این کار را شروع کنید. نرم‌افزار یا اپلیکیشن کمک می‌کند بعضی از این کارها به صورت خودکار انجام شود. مثلاً مشتریان بانک مرکزی آمریکا می‌توانند از ابزار دخل و خرج (حساب درآمد و مخارج) استفاده کنند. این ابزار به طور خودکار تراکنشات را برای بودجه‌بندی ساده‌تر در اپلیکیشن موبایل یا به صورت آنلاین ثبت و دسته‌بندی می‌کند.

    1. برای پس‌انداز برنامه بریزید.

    وقتی که تخمین زدید در طول یک ماه چه هزینه‌هایی دارید، می‌توانید از هزینه‌های ثبت شده برای تدوین یک برنامه‌ی درآمد و هزینه‌ی مناسب استفاده کنید. برنامه‌ی شما باید نسبت مخارج به درآمدتان را مشخص ‌کند. به این ترتیب می‌توانید برای مخارجتان تصمیم بگیرید و هزینه‌‌های اضافی را کمتر کنید. حتماً هزینه‌های ثابت ماهانه مثل مخارج اتومبیل‌تان را در نظر بگیرید.

    نکته: یک بخش پس‌انداز در برنامه‌تان قرار دهید و تلاش کنید10 تا 15 درصد از درآمدتان را پس‌انداز کنید. 

    1. راه‌هایی برای کم کردن مخارجتان بیابید.

    اگر مخارجتان شما آنقدر زیاد است که نمی‌توانید به اندازه دلخواه پس‌انداز کنید، وقت آن رسیده که از بعضی هزینه‌ها صرف نظر کنید. موارد غیرضروری را که می‌توان کمتر برایشان هزینه کرد، مثل تفریحات و رستوران رفتن، شناسایی کنید. همین طور هم به فکر روش‌هایی برای صرفه‌جویی در هزینه‌های ثابت ماهیانه مثل مخارج مربوط به تلویزیون و تلفن همراه باشید.

    در این قسمت ایده‌هایی برای اصلاح مخارج روزمره آورده شده است:

    • برای پائین آوردن هزینه‌های تفریحی از منابعی مثل لیست رویدادهای عمومی برای پیدا کردن رویدادهای رایگان یا تخفیفی استفاده کنید.
    • اشتراک‌ها و عضویت‌هایی را که بدردتان نمی‌خورد، لغو کنید – به خصوص اگر به طور خودکار تمدید می‌شوند.
    • به خودتان قول بدهید که هر ماه فقط یک بار در رستوران غذا بخورید و رستوران‌هایی را که در گروه «غذاهای ارزان» قرار می‌گیرند، امتحان کنید.
    •  یک «دوره تاخیر» برای خودتان در نظر بگیرید: وقتی برای خرید غیرضروری وسوسه می‌شوید، چند روز دست نگه دارید. بعد از آن چند روز، ممکن است خوشحال شوید که از آن خرید صرف‌نظر کرده‌اید یا آماده‌ باشید که برایش پول کنار بگذارید. 
    1. با هدف پس‌انداز کنید.

    یکی از بهترین راه‌های پس‌انداز، تعیین هدف است. با فکر کردن در مورد اینکه برای چه چیزی پس‌انداز می‌کنید، شروع کنید – شاید قصد ازدواج دارید، برای تعطیلات برنامه می‌ریزید یا برای بازنشستگی پس‌انداز می‌کنید. بعد تخمین بزنید که چه مقدار پول نیاز دارید و برای جمع کردنش چه مدت زمان لازم است.

    در این قسمت چند نمونه از اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت آورده شده است:

    کوتاه مدت (1– 3 سال)

    • صندوق اضطراری (3- 9 ماه هزینه‌های زندگی، محض احتیاط)
    • تعطیلات
    • قسط ماشین

    بلندمدت (+4 سال)

    • پیش‌پرداخت خرید خانه یا پروژه بازسازی خانه
    • تحصیلات بچه‌ها
    • بازنشستگی

    اگر برای بازنشستگی یا تحصیلات بچه‌هایتان پس‌انداز می‌کنید، پولتان را در یک حساب سرمایه‌گذاری مثل طرح IRA یا 529 ذخیره کنید. با اینکه سرمایه‌گذاری‌ها ریسک دارند و ممکن است ضرر بدهند، اما در صورت صعود بازار، فرصت رشد دارند و اگر برای رویدادی خیلی زودتر برنامه‌ریزی کنید، می‌توانند مناسب باشند. برای جزئیات بیشتر به مرحله شماره 6 مراجعه کنید.

    نکته: هدف کوتاه‌مدت و قابل دستیابی برای چیزهای جذابی که احتمالاً پول پرداخت هزینه‌هایشان را ندارید، تعیین کنید؛ مثل خرید تلفن هوشمند جدید یا عیدی‌های کریسمس. رسیدن به اهداف كوچكتر – و لذت گرفتن جایزه‌ای كه برایش پس‌انداز كرده‌اید –  نتیجه‌ی صرفه‌جویی‌ها را زودتر نشانتان می‌دهد که همین می‌تواند قوت قلبی باشد و به تقویت عادت پس‌انداز کمک کند.

    1.  اولویت‌هایتان را مشخص کنید.

    بعد از میزان مخارج و درآمد، اهدافتان بیشترین تأثیر را بر اینکه چطور پس‌انداز کنید، می‌گذارند. مطمئن شوید که اهداف طولانی‌مدت را از یاد نمی‌برید. مهم است که برنامه‌ریزی برای بازنشستگی نسبت به نیازهای کوتاه‌مدت در اولویت دوم قرار نگیرد.

    نکته: یاد بگیرید که چطور اهداف پس‌اندازتان را اولویت‌بندی کنید تا دید روشنی برای شروع پس‌انداز داشته باشید. مثلاً اگر می‌دانید که در آینده نزدیک لازم است اتومبیلتان را عوض کنید، می‌توانید از همین حالا برای خرید ماشین پول کنار بگذارید.

    1. ابزار مناسب انتخاب کنید.

    اگر برای اهداف کوتاه‌مدت پس‌انداز می‌کنید، این حساب‌های سپرده تضمینی را در نظر بگیرید:

    • حساب پس‌انداز
    • اوراق اسناد خزانه اسلامی که پول شما را برای مدت زمان مشخصی با نرخ بالاتر از حساب‌های پس‌انداز نگهداری می‌کند.

    برای اهداف بلندمدت این حساب‌ها را در نظر بگیرید:

    • حساب‌های بازنشستگی فردی که حساب‌های پس‌انداز از نظر مالیاتی مقرون به صرفه هستند.
    • اوراق بهادار مثل سهام یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک. این خدمات سرمایه‌گذاری از طریق حساب‌های سرمایه‌گذاری با واسطه یک فروشنده-کارگزار در دسترس است. به یاد داشته باشید که سهام‌ها بیمه نمی‌شوند، سپرده یا تسهیلات بانکی نیستند و بانک تضمینشان نمی‌کند. این سهام‌ها در معرض ریسک‌های سرمایه‌گذاری مثل احتمال از دست رفتن اصل مبلغ هستند.

    نکته: لازم نیست فقط یک حساب داشته باشید. با دقت تمام گزینه‌های موجود را بررسی کنید و مواردی مثل حداقل تعادل، کارمزد و نرخ بهره را در نظر بگیرید تا بتوانید ترکیبی بسازید که بهترین نتیجه را برای اهدافتان به دنبال داشته باشد.

    1. به طور خودکار پس‌انداز کنید.

    تقریباً تمام بانک‌ها امکان انتقال خودکار بین حساب‌های دریافتی حقوقی و پس‌انداز دارند. می‌توانید انتخاب کنید که چه زمان، چه مقدار و از کجا پول را منتقل کنید یا حتی سپرده مستقیمتان را تفکیک کنید تا بخشی از هر واریز حقوقی مستقیماً به حساب پس‌انداز شما ریخته شود.

    نکته: تفکیک سپرده مستقیم و تنظیم نقل و انتقالات خودکار، روش‌های ساده‌ای برای پس‌انداز است؛ چرا که مجبور نیستید در موردش فکر کنید و در کل جلوی وسوسه‌های خرج کردن پول را می‌گیرد. 

    1. رشد پس‌اندازتان را زیر نظر بگیرید.

    حساب درآمد و هزینه‌تان را زیر نظر داشته باشید و ماهانه پیشرفت آن را بررسی کنید. با این کار نه تنها به برنامه پس‌انداز شخصی‌تان پایبند می‌مانید، بلکه باعث می‌شود مشکلاتتان را به سرعت شناسایی و برطرف کنید. فهمیدن راه‌های پس‌انداز پول حتی ممکن است ترغیبتان کند که روش‌های بیشتری برای پس‌انداز پیدا کنید و سریع‌تر به اهدافتان برسید.

    منبع: 8 simple ways to save money

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    خواندن مطالب بیشتر
    معاملات آنلاین فارکس: راهنمایی برای تازه‌کارها
    معاملات آنلاین فارکس: راهنمایی برای تازه‌کارها

    بیشتر بخوانید

    موقع سقوط بازار این کار را نکنید!
    موقع سقوط بازار این کار را نکنید!

    بیشتر بخوانید

    چطور در فارکس ترید کنیم؟
    چطور در فارکس ترید کنیم؟

    بیشتر بخوانید

    سیکاس سپنتا
    مسکن، بازارهای مالی و اوراق بهادار
    • حساب شما
    • بلاگ
    • تماس با ما
    • 02122387658
    • پیام در واتس اپ
    ۰۲۱۲۲۳۸۷۶۵۸ | سعادت آباد، میدان کتاب، بلوار کوهستان، پلاک ۶، واحد ۲ | info@sycassepanta.com